Zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej 50 g cibule 100 g mrkev 100 g květák 200 g špalda 1 lžička mletá paprika provensálské koření 100 g řapíkatý celer 100 g slunečnicová semínka 3 lžíce sojová omáčka tamari
Postup Zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí recept
Postup přípravy receptu
-
Zrno špaldy opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a vaříme pod pokličkou 40-50 minut. Špaldu také můžeme předem namočit přes noc, doba varu se pak mírně zkrátí.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a mletou papriku, kterou také krátce osmahneme.
Přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, bylinky, sojovou omáčku, podlijeme vodou a krátce podusíme. Přidáme špaldu a promícháme.
Zeleninové špaldoto podáváme sypané slunečnicovým semínkem, které jsme předtím smíchali s trochou oleje a opekli na pánvičce dozlatova.