Zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
50 g cibule
100 g mrkev
100 g květák
200 g špalda
1 lžička mletá paprika
provensálské koření
100 g řapíkatý celer
100 g slunečnicová semínka
3 lžíce sojová omáčka tamari

Postup přípravy receptu

  1. Zrno špaldy opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a vaříme pod pokličkou 40-50 minut. Špaldu také můžeme předem namočit přes noc, doba varu se pak mírně zkrátí.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a mletou papriku, kterou také krátce osmahneme.

  3. Přidáme na drobno nakrájenou zeleninu, bylinky, sojovou omáčku, podlijeme vodou a krátce podusíme. Přidáme špaldu a promícháme.

  4. Zeleninové špaldoto podáváme sypané slunečnicovým semínkem, které jsme předtím smíchali s trochou oleje a opekli na pánvičce dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!