Orlické fazole recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
120 g rajčatový protlak
2 ks feferonka
1 lžíce sušené oregano
1 špetka garam masala
500 g uzený bok
1 plechovka červené fazole ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a ostatní zeleninu očistíme. Cibuli a feferonky nasekáme, česnek nakrájíme na plátky. Uzený bůček nakrájíme na nudličky a dáme na pánev orestovat

  2. Do pánve s uzeným přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekané feferonky a vzápětí na plátky nakrájený česnek. Chvíli restujeme a přidáme rajský protlak. Následně přidáme oregano, na závěr vsypeme fazole. Orlické fazole dochutíme garam masalou a podle chuti osolíme

  3. Orlické fazole podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!