Zeleninové ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 0.5 l mléko 2 ks cibule 1 svazek pažitka 2 lžíce polohrubá mouka 1 balíček mražený hrášek 1 svazek kořenová zelenina 0.5 l zeleninový vývar (z kostky) 750 g střední brambory podle chuti sůl drcený barevný pepř
Postup Zeleninové ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek necháme rozmrazit. Brambory oloupeme, omyjeme a přepůlíme. Vložíme je do vařící osolené vody a 20 minut povaříme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve vroucí osolené vodě ji povaříme 12 minut. Pažitku opláchneme a usušíme. Několik delších stébel si necháme na ozdobu, zbytek nadrobno nasekáme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném másle. Přidáme mouku a za stálého míchání ji osmahneme. Za stálého míchání jíšku rozředíme vývarem a mlékem. Vše krátce povaříme.
Vmícháme brambory, kořenovou zeleninu i hrášek a prohřejeme. Zeleninové ragú ochutíme solí i pepřem a podáváme.