Zeleninové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
0.5 l mléko
2 ks cibule
1 svazek pažitka
2 lžíce polohrubá mouka
1 balíček mražený hrášek
1 svazek kořenová zelenina
0.5 l zeleninový vývar (z kostky)
750 g střední brambory
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek necháme rozmrazit. Brambory oloupeme, omyjeme a přepůlíme. Vložíme je do vařící osolené vody a 20 minut povaříme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve vroucí osolené vodě ji povaříme 12 minut. Pažitku opláchneme a usušíme. Několik delších stébel si necháme na ozdobu, zbytek nadrobno nasekáme.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném másle. Přidáme mouku a za stálého míchání ji osmahneme. Za stálého míchání jíšku rozředíme vývarem a mlékem. Vše krátce povaříme.

  3. Vmícháme brambory, kořenovou zeleninu i hrášek a prohřejeme. Zeleninové ragú ochutíme solí i pepřem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!