Pikantní medailonky z vepřové panenky s chutí kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 lžička sojová omáčka
80 g anglická slanina
200 ml bílý jogurt
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř
1 - 2 lžičky červená kari pasta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na kousky asi 3 cm silné, které z obou stran osolíme a opepříme. Jogurt promícháme s červenou kari pastou, vejcem a lžičkou sojové omáčky dohladka. Do takto připravené marinády naložíme vepřové medailonky nejméně na 2 hodiny

  2. Na pánvi opečeme do křupava plátky slaniny. Pak opečenou slaninu odložíme stranou a k výpeku přidáme olej, na kterém pečeme marinované medailonky z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut "odpočinout"

  3. Pikantní vepřové medailonky rozdělíme na teplé talíře, poklademe opečenou slaninou a podáváme s batátovými hranolky a čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!