Pikantní máslo ke steakům recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 250 g máslo mléko 800 g vepřová játra mletý černý pepř 3 ks čerstvá chilli paprička 1 hrst petrželková nať
Postup Pikantní máslo ke steakům
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Petrželku omyjeme a jemně usekáme. Celé papričky potřeme olejem a horké troubě upečeme dohněda. Vychladlé papričky jemně usekáme a vyšleháme spolu s máslem, petrželkou a solí dohladka. Máslový krém můžeme plnit do vodou vypláchnutých mističek, nebo z něho vytvoříme váleček, který zabalíme do alobalu. Máslo necháme v lednici ztuhnout
Játra omyjeme, zbavíme blan, nakrájíme na plátky a namočíme na 2 hodiny do mléka. Pak maso osušíme, opepříme a orestujeme z obou stran na oleji
Játra rozdělíme na porce obložíme ztuhlým a na kolečka nakrájeným pikantním máslem. Pikantní máslo nejen ke steakům podáváme se zeleninou, bramborem nebo pečivem.