Pikantní masové koule se sýrem feta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
3 ks cibule
100 g sýr feta
1/4 lžičky chilli koření
sušené oregano
6 lžic jemná strouhanka
mletý černý pepř
1 kg míchané mleté maso
3 ks červená chilli paprička
1/2 lžičky drcený hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Nedříve si připravíme všechny suroviny do masové směsi. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na malém množství tuku zesklovatět. Chilli papriky očistíme a usekáme na malé kousíčky. Hřebíček rozdrtíme a spolu se strouhankou za stálého míchání opražíme na suché pánvi. Oloupaný česnek prolisujeme a sýr feta nakrájíme na kousky

  2. Mleté maso promícháme s opraženou strouhankou s hřebíčkem, cibulkou, chilli papričkami a vejci. Směs osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a sušeným oreganem. Vše řádně propracujeme a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet

  3. Z masové hmoty tvoříme mokrýma rukama koule, které plníme kousky sýru feta a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Usmažené kousky necháme okapat na ubrousku a uchováme na teple

  4. Pikantní masové koule plněné sýrem feta podáváme jako teplou chuťovku s různými omáčkami a nakládanou zeleninou jako jsou například cibulky, paprikové rohy, olivy apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!