Zeleninové knedlíčky do polévky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 100 g zelenina 1 špetka mletý pepř 1 špetka mletý kmín 1 špetka mletý muškátový květ podle potřeby strouhanka
Postup Zeleninové knedlíčky do polévky recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a uvaříme doměkka. Lze použít jeden druh zeleniny (květák, kapusta, brokolice), ale klidně můžeme zeleninu i nakombinovat a použít třeba mrkev, celer, kedlubnu, květák apod. Vychladlou zeleninu nakrájíme na kousky. Vývar můžeme ponechat.
Máslo utřeme se solí, přidáme vejce, koření, zeleninu a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme směs strouhankou.
Z směsi tvarujeme knedlíčky, které klademe do vroucího vývaru či polévky a zavaříme 5 minut.
Zeleninové knedlíčky jsou příjemnou obměnou a chutnají nejen vegetariánům.