Zeleninové knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
100 g zelenina
1 špetka mletý pepř
1 špetka mletý kmín
1 špetka mletý muškátový květ
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a uvaříme doměkka. Lze použít jeden druh zeleniny (květák, kapusta, brokolice), ale klidně můžeme zeleninu i nakombinovat a použít třeba mrkev, celer, kedlubnu, květák apod. Vychladlou zeleninu nakrájíme na kousky. Vývar můžeme ponechat.

  2. Máslo utřeme se solí, přidáme vejce, koření, zeleninu a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme směs strouhankou.

  3. Z směsi tvarujeme knedlíčky, které klademe do vroucího vývaru či polévky a zavaříme 5 minut.

  4. Zeleninové knedlíčky jsou příjemnou obměnou a chutnají nejen vegetariánům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!