Čočková polévka s mraženou zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
500 g čočka
mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
1 balení mražená zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Čočku necháme přes noc namočenou ve studené vodě. Druhý den ji uvaříme do změknutí. Čočku vaříme asi 1 hodinu a průběžně doléváme vodu

  2. Mezitím si nakrájíme na drobné kostičky oloupanou cibuli. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Poté přisypeme 3 polévkové lžíce hladké mouky a uděláme jíšku

  3. Jakmile čočka změkne, přidáme mraženou zeleninu, 2 lžíce majoránky, osolíme, opepříme, zahustíme jíškou a krátce povaříme

  4. Čočkovou polévku s mraženou zeleninou servírujeme ještě teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!