Čočková polévka s uzeným masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
majoránka
1 ks cibule
10 dkg celer
15 dkg sádlo
1 ks mrkev
10 dkg petržel
200 g čočka
1 ks masox
bobkový list
nové koření
2 lžíce hladká mouka
celý pepř
mletý černý pepř
polévkové koření
1 kg uzená žebra

Postup přípravy receptu

  1. Uzená žebra umyjeme, vložíme do studené vody, přidáme kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev), bobkový list, nové koření, celý pepř a pomalu přivedeme k varu. Teplotu stáhneme a vývar necháme pomalu táhnout asi 70 minut

  2. Čočku propláchneme, zalijeme dostatečně vodou a přivedeme k varu. Vaříme zvolna, až je čočka poloměkká. Během vaření doléváme podle potřeby horkou vodou

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dorůžova, přidáme hladkou mouku a vytvoříme řidší zásmažku, kterou vlijeme do čočky, řádně promícháme a zvolna vaříme

  4. Mezitím si vytáhneme uvařená žebra, která necháme vychladit, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky s utřeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a zakapeme polévkovým kořením. Během vaření polévku promícháváme a nakonec odstavíme

  5. Čočkovou polévku s uzeným masem můžeme podávat s jakýmkoliv pečivem nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!