Zeleninové karbanátky 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
60 g máslo
100 g strouhanka
50 g hladká mouka
300 g olej na smažení
500 g mražená zelenina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu uvaříme ve slané vodě.

  2. Ze zeleniny vymačkáme vodu a pokud jsou zeleniny větší kousky, trochu ji nasekáme. Přidáme k ní podle chuti sůl, pepř, mouku, strouhanku, vejce a rozpuštěné máslo. Hmotu promícháme.

  3. Připravíme si klasický trojobal - hladká mouka, rozšlehaná vejce a strouhanka. Ze zeleninové hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme jako klasické řízky.

  4. V pánvi rozehřejeme olej a zeleninové karbanátky v něm zvolna smažíme.

  5. Zeleninové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!