Restovaná cuketa s hermelínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g cuketa
1 ks hermelín
2 lžíce olivový olej
1 - 2 lžičky provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cuketu rozkrojíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme ji na slabší plátky, ty pak na drobné proužky

  2. Nahřejeme lžíci olivového oleje na pánvi s nepřilnavým dnem. Vsypeme nakrájenou cuketu, posypeme provensálským kořením a restujeme. Lze mírně osolit. Restovanou cuketu přendáme na vyhřátý talíř

  3. Na pánev přidáme lžičku oleje a vložíme hermelín. Opékáme z obou stran do změknutí

  4. Restovanou cuketu s hermelínem podáváme s francouzským dresinkem nebo jinou omáčkou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!