Restovaná kachní játra v bagetě recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 ks česnek
olej
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 - 2 ks rajče
400 g kachní játra
čerstvě mletý černý pepř
listový salát
2 ks celozrnná bageta

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a opepříme. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a umícháme s máslem dohladka. Celozrnné bagety podélně rozkrojíme a potřeme česnekovým máslem. Salát očistíme a rajče nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C

  2. Na oleji orestujeme cibulku do hněda. Poté ji vyndáme a na výpeku opečeme kousky jater dozlatova. Opečená játra osolíme, zakryjeme a odložíme stranou

  3. Mezitím vložíme do trouby bagety potřené ochuceným máslem a vše krátce rozpečeme. Jakmile se máslo rozpustí, bagety vyjmeme, poklademe opečenými játry a smaženou cibulkou, listy salátu a nakrájeným rajčetem. Vše zakryjeme druhou polovinou ochucené bagety a ihned podáváme

  4. Restovaná kachní játra s cibulkou plněná v ochucené česnekové bagetě se salátem a rajčetem podáváme jako výbornou teplou svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!