Zdravý mrkvový dezert s krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g cukr
150 ml olej
2 ks vejce
30 g máslo
150 ml mléko
0,5 l mléko
1 hrst rozinky
400 g mrkev
1 ks banán
1 ks banán
50 g ořechy
2 hrstě borůvky
1 balení žervé
1 balíček vanilkový cukr
1 kapka citronová šťáva
280 g ovesné vločky
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 ks tučný tvaroh
1 balíček banánový pudinkový prášek
50 g želatinový ztužovač za studena
0,5 kelímků bílý jogurt cca 2% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Banány oloupeme

  2. Celá vejce vyšleháme s cukry, přidáme olej, mléko a strouhanou mrkev - vše promícháme. Poté přidáme vše ostatní - ovesné vločky, rozinky, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Do těsta můžeme přidat kakao. Do těsta přidáme ještě rozmačkaný banán. Těsto bude tekutější

  3. Velký plech, pokud chceme nízké těsto, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180° C na cca 30 minut dorůžova. Po cca 10 - 15 minutách raději zakryjeme plech alobalem, aby se těsto nepálilo. Po upečení se těsto bude trošku lepit na špejli. Nechat vychladnout a těsto už se lepit nebude

  4. Tvaroh, žervé, rozpuštěné máslo a trochu citronové šťávy vyšleháme dohromady. Pudink s mlékem připravíme podle návodu na balení a vychladlý pudink přidáme do krému

  5. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a postupně do želatiny zamícháváme krém. Přidáme borůvky a nakrájený banán. Do krému pro vůni můžeme kápnout tresť - já použila ananasovou. Krém rozetřeme na vychladlé těsto a dáme do lednice na minimálně na 2 hodiny

  6. Zdravý mrkvový dezert s krémem poté podáváme ke svačině nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!