Zdravý mrkvový dezert s krémem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 g cukr 150 ml olej 2 ks vejce 30 g máslo 150 ml mléko 0,5 l mléko 1 hrst rozinky 400 g mrkev 1 ks banán 1 ks banán 50 g ořechy 2 hrstě borůvky 1 balení žervé 1 balíček vanilkový cukr 1 kapka citronová šťáva 280 g ovesné vločky 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 ks tučný tvaroh 1 balíček banánový pudinkový prášek 50 g želatinový ztužovač za studena 0,5 kelímků bílý jogurt cca 2% tuku
Postup Zdravý mrkvový dezert s krémem
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Banány oloupeme
Celá vejce vyšleháme s cukry, přidáme olej, mléko a strouhanou mrkev - vše promícháme. Poté přidáme vše ostatní - ovesné vločky, rozinky, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Do těsta můžeme přidat kakao. Do těsta přidáme ještě rozmačkaný banán. Těsto bude tekutější
Velký plech, pokud chceme nízké těsto, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180° C na cca 30 minut dorůžova. Po cca 10 - 15 minutách raději zakryjeme plech alobalem, aby se těsto nepálilo. Po upečení se těsto bude trošku lepit na špejli. Nechat vychladnout a těsto už se lepit nebude
Tvaroh, žervé, rozpuštěné máslo a trochu citronové šťávy vyšleháme dohromady. Pudink s mlékem připravíme podle návodu na balení a vychladlý pudink přidáme do krému
Želatinu připravíme podle návodu na obalu a postupně do želatiny zamícháváme krém. Přidáme borůvky a nakrájený banán. Do krému pro vůni můžeme kápnout tresť - já použila ananasovou. Krém rozetřeme na vychladlé těsto a dáme do lednice na minimálně na 2 hodiny
Zdravý mrkvový dezert s krémem poté podáváme ke svačině nebo snídani.