Makový piškot s jahodami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
4 ks vejce
1/4 lžičky skořice
500 g jahody
300 g jahody
100 g cukr moučka
4 lžíce cukr moučka
100 g mák
1 balení vanilkový cukr
1 balení vanilkový cukr
70 g hladká mouka
2 kelímky zakysaná smetana
1,5 lžíce citronová šťáva
250 ml smetana ke šlehání
100 g tuk na pečení
1 balení želatina v prášku
1 balení želatina v prášku
Postup Makový piškot s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěný tuk vyšleháme s vanilkovým cukrem, skořicí a 40 g moučkového cukru. Zašleháme žloutky a nakonec mouku a mák. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj zbylý moučkový cukr. Po částech jej opatrně přidáme do těsta. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 170 C. Upečený piškot necháme vychladnout
Smetanu ke šlehání vyšleháme. Zakysané smetany smícháme s vanilkovým cukrem, šlehačkou a na malé kousky pokrájenými jahodami
50 ml vody smícháme s citronovou šťávou a želatinou. Na mírném ohni zahříváme do rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do připravené náplně a potřeme jí makový piškot
Jahody nakrájíme na plátky a poklademe jimi koláč. Druhou želatinu připravíme dle návodu na obalu a rovnoměrně jí přelijeme jahody
Makový piškot s jahodami dáme ztuhnout do lednice. Zhruba po 2 hodinách můžeme podávat.