Makový drobenkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g cukr
6 lžic olej
1 špetka sůl
25 g máslo
5 lžic mléko
0,4 l mléko
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
300 g polohrubá mouka
50 g škrobová moučka
150 g netučný tvaroh
250 g mletý mák
1 balíček kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Mák svaříme s 0,25 l mléka, cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s máslem. Škrobovou moučku smícháme se zbytkem mléka a vmícháme do makové hmoty. Makovou náplň necháme přejít varem a vychladnout

  2. Drobenku si připravíme podle chuti z másla, mouky a cukru

  3. Plech vymažeme dobře máslem a předehřejeme troubu. Použijeme jeden velký plech, já použila dva malé a kulaté

  4. Těsto na makový drobenkový koláč zpracujeme z odkapaného tvarohu, mléka, oleje, cukru, soli a poloviny mouky. Zbylou mouku smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta

  5. Tvarohové těsto rozválíme a přendáme na vymazaný plech, vytvarujeme malý okraj. Naneseme makovou náplň, posypeme drobenkou a můžeme péct

  6. Makový drobenkový koláč pečeme asi 45 minut. Pak už stačí jen nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!