Závitky ve švestkové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
8 plátků anglická slanina
4 ks kuřecí řízky
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
omáčka
0.5 lžičky skořice
1 lžíce solamyl
1 ks pórek
100 ml červené víno
100-150 ml kuřecí vývar
1 ks červená paprika
16 ks švestka
0.5 lžičky drcený hřebíček
8 ks baby karotka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny položíme kuřecí řízek, který překryjeme plátkem slaniny. Zavineme a převážeme.

  2. Zeleninu a švestky podle potřeby očistíme. Papriku nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, karotky překrojíme a švestky vypeckujeme a rozpůlíme.

  3. V pánvi s vyšším okrajem (vhodné i do trouby) rozpustíme 2 lžíce másla a závitky po všech stranách opečeme. Poté je vyjmeme a do pánve dáme rozpustit zbylé máslo.

  4. Vložíme švestky a zeleninu, orestujeme, zalijeme vínem, přidáme koření a podle chuti přisolíme i opepříme a uvedeme do varu. Vložíme závitky, zalijeme částí vývaru a přikryjeme pokličkou.

  5. Závitky vložíme do předehřáté trouby a dusíme asi 25 - 30 minut na 190 °C. Přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme ještě vývarem.

  6. Měkké závitky vyjmeme ze šťávy a udržujeme je teplé. Solamyl rozpustíme v trošce studené vody, přilijeme ho do šťávy a provaříme.

  7. Vhodnou přílohou k závitkům ve švestkové omáčce jsou pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!