Smažené rybí kuličky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
2 ks vejce
50 g máslo
2 dl mléko
100 g eidam
hladká mouka
150 g polohrubá mouka
drcený kmín
500 g rybí filé (treska)
strouhaná houska
mletý černý pepř
2 lžíce nasekaná zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme, okmínujeme a necháme "povolit". Potom ho dusíme v páře doměkka. Necháme vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku jemně usekáme

  2. V hrnečku nebo misce rozšleháme vejce. Odvážíme si mouku

  3. Mléko s máslem přivedeme k varu. Potom do něj vsypeme (najednou) všechnu mouku a pilně mícháme asi 1 minutu. Těsto se nesmí chytat stěn kastrolu. Vznikne hutná kaše, kterou přendáme do mísy. Trochu těsto rozprostřeme a po 2 minutách vmícháme rozkvedlaná vejce. Osolíme, opepříme a přidáme i rybí filé, strouhaný sýr a usekanou petrželku. Mísu zakryjeme folií a necháme 3 hodiny odležet

  4. Lžící namočenou v oleji tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Kuličky obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku, nebo ve fritéze, dorůžova

  5. Smažené rybí kuličky podáváme teplé jako chuťovku k vínu nebo pivu

  6. Chutnají ale i studené

  7. Z takto připraveného těsta můžeme udělat i větší placičky, které podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!