Smažené rybí filety z candáta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
100 ml majonéza
4 plátky citron
hladká mouka
300 ml zakysaná smetana
mletý černý pepř
1/3 ks bílá ředkev
čerstvá pažitka
4 ks filet z candáta
strouhanka Panko

Postup přípravy receptu

  1. Bílou ředkev oloupeme, jemně nastrouháme a přebytečnou tekutinu vymačkáme. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, přidáme ředkev, sůl a pepř a omáčku necháme v lednici odležet

  2. Očištěné filety osolíme a obalíme v prosáté mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance. Obalenou rybu smažíme v mírně rozehřátém oleji, po obou stranách a dozlatova

  3. Smažené rybí filety z candáta rozdělíme na porce a servírujeme s plátkem citronu a studenou omáčkou z bílé ředkve. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!