Zapékaný uzený pstruh s toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
3 lžíce olivový olej
250 g čerstvý špenát
200 g uzený pstruh
8 ks toast multigrain
na ozdobu
1 hrst čerstvá bazalka
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme a čerstvý špenát opereme.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a opraný špenát. Směs necháme chvilku dusit na mírném plameni, dokud špenát nezavadne. Poté špenátovou směs osolíme a opepříme.

  3. Na plech připravíme multigraint toasty, potřeme olivovým olejem a rozdělíme na ně připravenou špenátovou směs. Na toast naaranžujeme kousky pstruha a vše dáme na cca 10 - 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.

  4. Zapékané uzené pstruhy s toasty ozdobíme čerstvou bazalkou a teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!