Zapékaný uzený pstruh s toasty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 3 lžíce olivový olej 250 g čerstvý špenát 200 g uzený pstruh 8 ks toast multigrain na ozdobu 1 hrst čerstvá bazalka podle chuti mletý černý pepř
Postup Zapékaný uzený pstruh s toasty recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme a čerstvý špenát opereme.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a opraný špenát. Směs necháme chvilku dusit na mírném plameni, dokud špenát nezavadne. Poté špenátovou směs osolíme a opepříme.
Na plech připravíme multigraint toasty, potřeme olivovým olejem a rozdělíme na ně připravenou špenátovou směs. Na toast naaranžujeme kousky pstruha a vše dáme na cca 10 - 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Zapékané uzené pstruhy s toasty ozdobíme čerstvou bazalkou a teplé podáváme.