Zapékaný květák po holandsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 hrst petrželka
tuk
1 ks cibule
1 ks květák
150 g anglická slanina
10 dkg holandský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme ve vroucí osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. Pak květák nasekáme najemno. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme.

  2. Během vaření květáku si připravíme pánev. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou šunku nebo slaninu a společně opražíme. Když je vše opražené, přidáme květák, lehce směs osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

  3. Květákovou směs promícháme, přeložíme do zapékací misky nebo pekáčku a zalijeme rozšlehanými vejci. Nakonec pokládáme plátky holandského sýru nebo sýr můžeme nastrouhat. Květák po holandsku dáme zapéct do trouby na 5 minut.

  4. Zapékaný květák po holandsku ihned podáváme. Zapečený květák podáváme s pečenými brambory nebo s topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!