Tvarohový beránek s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

olej
3 ks vejce
250 g máslo
1/2 balíčku prášek do pečiva
220 g cukr krupice
čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
1 lžička pomerančová kůra
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme rozpustit v kastrolku a trochu vychladnout

  2. Do mísy vsypeme cukr, vanilkový cukr a společně s tvarohem vyšleháme. Poté přidáme vejce a znovu prošleháme. Přilijeme vlažné máslo, opět prošleháme a nakonec přisypeme odváženou polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Podle chuti můžeme do těsta přidat také lžičku citronové nebo pomerančové kůry. Vznikne nám hladké a hutné tvarohové těsto

  3. Formu na beránka pečlivě vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Hlubší formu naplníme po okraj, přiklopíme druhou formou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Beránka pečeme podle velikosti 35 - 45 minut. Toto množství vyjde na 2 malé nebo jednoho velkého beránka

  4. V misce necháme rozpustit čokoládu na vaření (ve vodní lázni nebo v mikrovlnce) a přilijeme do ní trochu rostlinného oleje (2 - 3 lžíce). Dobře promícháme

  5. Beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a postavíme na mřížku. Polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout

  6. Velikonočního beránka poté podle fantazie zdobíme - mašličkou, mandličkami, bílou polevou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!