Tvarohovo-vanilková vánočka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g máslo
50 ml rum
150 ml mléko
70 g rozinky
2 balíčky prášek do pečiva
1 kostka tvaroh
150 g cukr moučka
cukr moučka
450 g hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1 ks celá vanilka

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do rumu. Vanilkový lusk opatrně nařízneme, nožem vyloupeme vanilku a rozmícháme ji v mléce

  2. Tvaroh rozmačkáme se změklým máslem, cukrem i vejci

  3. Mouku smícháme s pudinkovým práškem i práškem do pečiva, přidáme tvarohovou hmotu a rozinky s rumem. Přilijeme vanilkové mléko a vypracujeme vláčné těsto

  4. Formu na vánočku dobře vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme do ní připravené těsto a povrch uhladíme

  5. Tvarohovo-vanilkovou vánočku pečeme v předehřáté troubě (na 220°C)asi 50-60 minut na 150 °C. Po půl hodině pečení vánočku přikryjeme alobalem. Vánočku poté necháme ve formě ještě "dojít" v teplé troubě

  6. Vánočku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji opatrně vyklopíme

  7. Tvarohovo-vanilkovou vánočku pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!