Zapékaný kávový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
30 g máslo
70 g cukr moučka
70 g hrubá mouka
100 ml vroucí voda
10 g černá mletá káva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C a zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Kávu dáme do hrnečku a zalijeme vařící vodou. Po chvilce kávu na jemném sítku přecedíme a necháme vychladnout.

  3. Z vajec oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh, do kterého po částech zašleháváme cukr.

  4. Do zchladlé kávy rozmícháme mouku, máslo a pozvolna za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud se těsto přichytává, pak odstavíme a necháme vystydnout. Do studené hmoty zašleháme žloutky a nakonec lehounce vmícháme tuhý sníh.

  5. Hmotu rozetřeme do připravené zapékací misky a pečeme 40 až 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!