Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 ks vejce
0,5 ks cibule
0,5 dl smetana
smetana
1 dl voda
1 ks mrkev
petržel
bazalka
oregano
jíška
1 ks kyselá okurka
1 ks řapíkatý celer
2 plátky toastový chléb
mletý černý pepř
2 ks kůzlečí kýta
mleté kůzlečí maso
zbytek náplně do kůzlečí pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Kůzlečí kýtu vykostíme. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijeme kapkou smetany. Na závěr přimícháme nahrubo nakrájené byliny

  2. Kýtu rozřízneme na velkou plochu, abychom na ni mohli nandat směs, osolíme a opepříme. Pak na maso nandáme náplň, smotáme a přichytíme pevně provázkem. Na pekáč dáme nejdřív kosti, na ně pak položíme roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se. Znovu osolíme a opepříme

  3. Do pekáče přidáme máslo a nakrájenou zeleninu. Dáme péct na 180 °C. Mezitím si připravíme nádivku: žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme sníh. Ke zbylé směsi masa přidáme žloutky, kapku smetany a vmícháme sníh z bílků

  4. Pekáč vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme směs. Pečeme při 175 °C 20 - 30 minut. Upečenou roládu vyndáme stranou a výpek orestujeme na pánvi. Přidáme trochu jíšky a podlijeme vodou

  5. Roládu i nádivku nakrájíme na plátky, nandáme na talíř a polijeme přeceděnou šťávou

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!