Zapékaný hrách s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks česnek
1 ks cibule
200 g rýže
400 ml zeleninový vývar
200 g suchý hrách
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na noc do studené vody. Potom hrách ve stejné vodě uvaříme doměkka a scedíme.

  2. Rýži propláchneme, zalijeme vývarem a přikryjeme. Rýži vaříme asi 15 minut.

  3. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Cibuli smícháme s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.

  4. Hrách s rýží vsypeme do vymazané zapékací mísy a ve vyhřáté troubě zapečeme.

  5. Zapékaný hrách s rýží podáváme jako hlavní chod třeba se sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!