Zapékaný hrách s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2-3 ks česnek
1 ks cibule
200 g rýže
400 ml zeleninový vývar
200 g suchý hrách
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
Postup Zapékaný hrách s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na noc do studené vody. Potom hrách ve stejné vodě uvaříme doměkka a scedíme.
Rýži propláchneme, zalijeme vývarem a přikryjeme. Rýži vaříme asi 15 minut.
Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Cibuli smícháme s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.
Hrách s rýží vsypeme do vymazané zapékací mísy a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Zapékaný hrách s rýží podáváme jako hlavní chod třeba se sterilovanou zeleninou.