Zapékaný celer recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
60 g cibule
200 g celer
80 g majonéza
60 g mrkev
30 g tvrdý sýr
4 lžíce rostlinný olej
podle chuti
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na dlouhé hranolky, které povaříme v hrnci na 10 minut v osolené vodě. Mrkev si rovněž očistíme a nakrájíme na nudličky. Spolu s cibulí podusíme v pánvi na oleji. Nesmí cibule zrůžovět. Papriku nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Uvařený celer dáme do varné mísy, přidáme podušenou zeleninu a papriku. Osolíme a opepříme. Ještě zalijeme majonézou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

  3. Připravený celer zapékáme v předem vyhřáté troubě přibližně 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!