Jarní salát s rukolou a tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajčata
4 hrstě rukola
1 lžíce olivový olej
2 konzervy tuňák v olivovém oleji
čerstvě mletý pepř
jedlé květiny

Postup přípravy receptu

  1. Rukolu opláchneme a necháme dobře okapat na sítu. Tuňáka scedíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky

  2. Rukolu dáme na talíře, dokola poklademe rajčaty, jedlými květy a do středu dáme tuňáka. Já použila velkou konzervu tuňáka naloženého v olivovém oleji s chilli papričkou. Salát poté ještě lehce pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě namletou solí a čerstvě namletým pepřem

  3. Jarní salát s rukolou a tuňákem ihned podáváme. Můžeme k němu přikusovat bagetku či jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!