Vepřová krkovička s kokosovou omáčkou a kapií recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce čerstvý zázvor
2 lžíce sojová omáčka
2 ks červená kapie
zeleninový vývar
1 lžíce limetková šťáva
1 lžička mletý koriandr
1 lžíce kukuřičný škrob
mletý černý pepř
1/2 plechovky kokosové mléko
4 plátky vepřová krkovice
1 lžíce chilli pasta
2 lžíce krevetová pasta
1 lžíce třtnový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Kokosové mléko promícháme se zázvorem, mletým koriandrem, krevetovou pastou, chilli pastou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a třtinovým cukrem

  2. Plátky vepřové krkovice (á 200 g) zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě odležet několik hodin, nejlépe však do druhého dne

  3. Plátky krkovice vyjmeme z marinády, osušíme a zprudka osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji do růžova. Pak maso podlijeme zbylou marinádou a malým množstvím vývaru, zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme červené kapie, které zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky

  4. Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky přidáme nakrájené kapie a krátce povaříme tak, aby byla paprika na skus, nikoliv rozvařená. Omáčku podle potřeby dochutíme a zahustíme máčeným kukuřičným škrobem

  5. Dušené plátky vepřové krkovičky rozdělíme na porce a přelijeme kokosovou omáčkou s kapiemi. Vepřová krkovička s kokosovou omáčkou a kapií skvěle chutná s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!