Zapékané zeleninové flíčky s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
máslo
vegeta
olivový olej
2 ks jarní cibulka
1/2 plechovky sterilované žampiony
1 ks střední cibule
3 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
200 g uzený eidam
1 ks barevná paprika
1 hrst olivy bez pecky
300 g těstoviny (flíčky)
2 dl mléko nebo smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny (nejlépe flíčky) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Ihned po uvaření je promícháme se lžičkou oleje a flíčky vsypeme do velké mísy

  2. Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme, žampiony slijeme, stejně tak olivy. Zeleninu i žampiony rozkrájíme na menší kousky. Eidam také nakrájíme, případně nastrouháme nahrubo

  3. Flíčky v míse promícháme se všemi ostatními surovinami, opepříme a podle chuti osolíme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, kterou můžeme ještě jemně dochutit vegetou. Vsypeme do vymazané zapékací misky

  4. Zeleninové flíčky s vejcem upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Pečeme na 175 °C 35 - 40 minut

  5. Zapékané zeleninové flíčky s vejcem jsou nejlepší ihned po upečení, doplníme je tatarskou nebo jinou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!