Zapékané zeleninové flíčky s vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce máslo vegeta olivový olej 2 ks jarní cibulka 1/2 plechovky sterilované žampiony 1 ks střední cibule 3 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 200 g uzený eidam 1 ks barevná paprika 1 hrst olivy bez pecky 300 g těstoviny (flíčky) 2 dl mléko nebo smetana na vaření
Postup Zapékané zeleninové flíčky s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny (nejlépe flíčky) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Ihned po uvaření je promícháme se lžičkou oleje a flíčky vsypeme do velké mísy
Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme, žampiony slijeme, stejně tak olivy. Zeleninu i žampiony rozkrájíme na menší kousky. Eidam také nakrájíme, případně nastrouháme nahrubo
Flíčky v míse promícháme se všemi ostatními surovinami, opepříme a podle chuti osolíme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, kterou můžeme ještě jemně dochutit vegetou. Vsypeme do vymazané zapékací misky
Zeleninové flíčky s vejcem upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Pečeme na 175 °C 35 - 40 minut
Zapékané zeleninové flíčky s vejcem jsou nejlepší ihned po upečení, doplníme je tatarskou nebo jinou omáčkou.