Vepřová kýta na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce olivový olej
1/2 lžíce olivový olej
2 ks větší cibule
1 lžíce sójová omáčka
sójová omáčka
2 plátky vepřová kýta
zeleninový bujón
mletý barevný pepř
2 lžíce kremžská hořčice
100 g slanina vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na menší obdélníčky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na tenká půlkolečka

  2. Den předem si naložíme vepřovou kýtu, kterou nejdříve naklepeme, po stranách nařízneme a naložíme do marinády. Marinádu vymícháme ze lžíce oleje, sójové omáčky, soli a kremžské hořčice. Po obou stranách vepřovou kýtu potřeme a zabalíme do alobalu. Necháme uležet

  3. Pánev rozpálíme a nejdříve na oleji osmahneme proužky cibule. Smažíme dozlatova. Cibuli vsypeme do misky a na stejné pánvi osmahneme slaninu, kterou přisypeme k cibuli. Opět na stejné pánvi z obou stran prudce osmahneme plátky vepřového. Přisypeme cibuli, slaninu a zatím dusíme pouze ve vlastní šťávě. Přidáme trochu rozdrobeného bujonu a hodně mletého pepře. Občas podlijeme vodou a dusíme za občasného obracení masa, dokud není měkké. Podle chuti ještě přidáme sójovou omáčku

  4. Vepřovou kýtu na cibuli podáváme s brambory, hranolky, rýží, ale klidně jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!