Vepřová kýta na cibuli recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 lžíce olivový olej 1/2 lžíce olivový olej 2 ks větší cibule 1 lžíce sójová omáčka sójová omáčka 2 plátky vepřová kýta zeleninový bujón mletý barevný pepř 2 lžíce kremžská hořčice 100 g slanina vcelku
Postup Vepřová kýta na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na menší obdélníčky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na tenká půlkolečka
Den předem si naložíme vepřovou kýtu, kterou nejdříve naklepeme, po stranách nařízneme a naložíme do marinády. Marinádu vymícháme ze lžíce oleje, sójové omáčky, soli a kremžské hořčice. Po obou stranách vepřovou kýtu potřeme a zabalíme do alobalu. Necháme uležet
Pánev rozpálíme a nejdříve na oleji osmahneme proužky cibule. Smažíme dozlatova. Cibuli vsypeme do misky a na stejné pánvi osmahneme slaninu, kterou přisypeme k cibuli. Opět na stejné pánvi z obou stran prudce osmahneme plátky vepřového. Přisypeme cibuli, slaninu a zatím dusíme pouze ve vlastní šťávě. Přidáme trochu rozdrobeného bujonu a hodně mletého pepře. Občas podlijeme vodou a dusíme za občasného obracení masa, dokud není měkké. Podle chuti ještě přidáme sójovou omáčku
Vepřovou kýtu na cibuli podáváme s brambory, hranolky, rýží, ale klidně jen s chlebem.