Zapečený šmakoun s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
3 ks brambory
1 ks cibule
2 ks rajče
200 g šmakoun
4 plátky 20% sýr
podle chuti
1 lžička sůl
1 lžička mletý pepř
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Střední brambory nakrájíme na 2 mm silné plátky.

  2. Bramborami poklademe na dno zapékací misky. Osolíme je, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na brambory navrstvíme osoleného šmakouna (dá se dobře loupat, nebo na plátky).

  3. Šmakouna pokryjeme kolečky cibule, na to dáme plátky rajčete a papriky, ochutíme podle potřeby. Nakonec opět pokryjeme plátky brambor, můžeme potřít lučinou.

  4. Šmakouna s brambory pečeme 40 - 50 minut při 150 °C. Před koncem dáme navrch plátky sýra.

  5. Zapečený šmakoun s brambory je nejlepší teplý. Zapečeného šmakouna můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!