Pangas na česneku s nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
majoránka
2 ks rajče
citron
100 g niva
olivový olej
mletý bílý pepř
voda na podlití
2 porce pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Pangase omyjeme pod tekoucí vodou a pokapeme rozkrojeným citronem. Z obou stran vtlačíme sůl, mletý bílý pepř a potřeme prolisovaným česnekem. Zakapeme šťávou ze 2 rajčat (i se zrníčky) a nakonec zasypeme majoránkou. Naloženého pangase pokapeme olejem a necháme marinovat alespoň 6 hodin

  2. Pánev rozpálíme a pangase z obou stran osmahneme. Podlijeme vodou, chvíli podusíme a pár minut před odstavením zasypeme strouhanou nivou, kterou necháme rozpustit

  3. Pangase na česneku s nivou podáváme ihned po přípravě. Přílohou mohou být vařené brambory, ale i rýže. Na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!