Pangas na bylinkovém másle s kuskusem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
60 g máslo
250 g kuskus
120 g sušené meruňky
1 špetka mletá sladká paprika
2 lžičky sušená bazalka
400 g filety pangase

Postup přípravy receptu

  1. Rozmražené filety pangase omyjeme a osušíme. Rybu jemně osolíme po obou stranách. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Lehce rozehřejeme nejlépe teflonovou pánev a rozpustíme v ní máslo, pozor, aby se nepřipálilo. Přidáme česnek, bazalku a můžeme přidat i jiné bylinky, např. petrželku, oregano. Párkrát promícháme bylinky na másle a vložíme pangase na pánev. Nyní můžeme pro barvu přidat na neopečenou stranu ryby špetku sladké papriky. Až ji po propečení otočíme, dáme papriku i na druhou stranu. Záměrně nedáváme papriku k bylinkám a česneku, ale až na rybu, aby pangas moc nezhořkl

  3. Sušené meruňky zalijeme v misce vroucí vodou a necháme chvilku proležet. Salátovou okurku buď oloupeme a pak nakrájíme nadrobno nebo nakrájíme i se slupkou. Jde pouze o efekt

  4. Kuskus si připravíme podle návodu na obalu. V poslední fázi přidáme meruňky a okurku. Společně v pánvi prohřejeme. Pokud je kuskus na někoho příliš sladký, je možno přidat pár kapek citronu. Už jsem zkusila i variantu se sušenými švestkami. Kuskus se dá smíchat i s vařenou zeleninou

  5. Pangase na bylinkovém másle s kuskusem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!