Pangas na bylinkovém másle s kuskusem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 60 g máslo 250 g kuskus 120 g sušené meruňky 1 špetka mletá sladká paprika 2 lžičky sušená bazalka 400 g filety pangase
Postup Pangas na bylinkovém másle s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Rozmražené filety pangase omyjeme a osušíme. Rybu jemně osolíme po obou stranách. Česnek oloupeme a prolisujeme
Lehce rozehřejeme nejlépe teflonovou pánev a rozpustíme v ní máslo, pozor, aby se nepřipálilo. Přidáme česnek, bazalku a můžeme přidat i jiné bylinky, např. petrželku, oregano. Párkrát promícháme bylinky na másle a vložíme pangase na pánev. Nyní můžeme pro barvu přidat na neopečenou stranu ryby špetku sladké papriky. Až ji po propečení otočíme, dáme papriku i na druhou stranu. Záměrně nedáváme papriku k bylinkám a česneku, ale až na rybu, aby pangas moc nezhořkl
Sušené meruňky zalijeme v misce vroucí vodou a necháme chvilku proležet. Salátovou okurku buď oloupeme a pak nakrájíme nadrobno nebo nakrájíme i se slupkou. Jde pouze o efekt
Kuskus si připravíme podle návodu na obalu. V poslední fázi přidáme meruňky a okurku. Společně v pánvi prohřejeme. Pokud je kuskus na někoho příliš sladký, je možno přidat pár kapek citronu. Už jsem zkusila i variantu se sušenými švestkami. Kuskus se dá smíchat i s vařenou zeleninou
Pangase na bylinkovém másle s kuskusem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.