Zapečený vepřový řízek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
3 ks feferonka
pepř mletý
200 g dušená šunka
sádlo nebo olej
1 ks cibule (větší)
600 g vepřová krkovice nebo kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky, tak jak jsme zvyklý (já dělám asi centimetrové plátky)., osolíme, jemně opepříme nechám chvíli uležet. Pak obalíme ve strouhance a rozšlehaných vajíčkách

  2. Řízky zprudka opečeme. Naskládáme do připravené zapékací mísy, poklademe nakrájenou cibulí, šunkou nebo uzeným (nakrájené na špalíčky) a feferonkami

  3. Zapékací mísu s řízky dáme na 20-30 minut zapéct na 220°C

  4. Hotové řízky podáváme s rýží, doplněné čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!