Žampionová omáčka se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
200 ml mléko
mléko
500 g žampiony
1/2 lžičky mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
1 - 2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce drcený kmín
1 kelímek zakysaná smetana (200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme žampiony, zaprášíme je kmínem, solí i pepřem, pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Pod pokličkou žampiony za občasného promíchání dusíme asi 20 minut. Podle potřeby žampiony podléváme mlékem, aby se nepřipalovaly

  3. Zmírníme plamen, "vyklepneme" zakysanou smetanu, důkladně ji v omáčce rozmícháme a opět uvedeme do varu. V mléce si rozkvedláme mouku a kašičku vlijeme do omáčky. Za občasného promíchání omáčku ještě 10 minut provaříme a podle potřeby dochutíme solí či kmínem

  4. Žampionovou omáčku se zakysanou smetanou podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!