Vepřový guláš na mexický způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 ks cibule
3 ks chilli paprička
750 g vepřová plec
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
mleté chilli koření
1 konzerva bílé fazole v nálevu
200 g kukuřice v nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Omyté chilli papriky drobně nasekáme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Fazole a kukuřici necháme okapat na sítku

  2. Na oleji osmažíme cibulku, česnek a nasekané papričky. Pak přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne. Nyní vše ochutíme sladkou a pálivou paprikou, krátce orestujeme a vmícháme loupaná rajčata i se šťávou. Směs podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme doměkka. Nakonec do vepřového guláše vmícháme fazole a kukuřici, prohřejeme a podle potřeby dochutíme

  3. Ostrý vepřový guláš na mexický způsob rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!