Vepřový guláš na mexický způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl vývar 1 ks cibule 3 ks chilli paprička 750 g vepřová plec 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 konzerva loupaná rajčata mleté chilli koření 1 konzerva bílé fazole v nálevu 200 g kukuřice v nálevu
Postup Vepřový guláš na mexický způsob
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Omyté chilli papriky drobně nasekáme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Fazole a kukuřici necháme okapat na sítku
Na oleji osmažíme cibulku, česnek a nasekané papričky. Pak přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne. Nyní vše ochutíme sladkou a pálivou paprikou, krátce orestujeme a vmícháme loupaná rajčata i se šťávou. Směs podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme doměkka. Nakonec do vepřového guláše vmícháme fazole a kukuřici, prohřejeme a podle potřeby dochutíme
Ostrý vepřový guláš na mexický způsob rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo pečivem.