Vepřový guláš se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
300 g cibule
1 lžička kmín
250 ml zakysaná smetana
750 g vepřová plec
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g kysané zelí
1 lžíce čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a usekáme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Čerstvý kopr pokrájíme

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli. Potom přidáme červenou mletou papriku a kmín. Vše krátce orestujeme a vmícháme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Zmírníme teplotu a vše ochutíme solí, pepřem, česnekem a koprem. Maso zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka

  3. Potom k masu přidáme pokrájené kysané zelí a za občasného podlévání vývarem dovaříme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme rozšlehanou zakysanou smetanou a krátce necháme přejít varem

  4. Vepřový guláš se zelím, ochucený paprikou, česnekem a koprem, podáváme s knedlíkem, bramborem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!