Vepřový guláš s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
100 g rajčatový protlak
2 lžíce sójová omáčka
700 g vepřová plec
3 ks červená cibule
mletá sladká paprika
300 g červené sterilované fazole
sušený rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené sterilované fazole necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky

  2. Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Potom přidáme cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a vmícháme nakrájené vepřové maso, které orestujeme dorůžova, okořeníme paprikou a osolíme. Zmírníme oheň a pod pokličkou podusíme. Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem a udusíme doměkka. Do měkkého guláše vmícháme rajčatový protlak, drcený rozmarýn a sójovou omáčku. Povaříme asi 5 minut a vmícháme fazole. Prohřejeme a podle chuti osolíme

  3. Vepřový guláš s fazolemi podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!