Vepřový guláš s chlebem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 lžička sůl
2 lžíce sádlo
1 ks feferonka
500 g vepřová plec
mletý kmín
2 ks střední cibule
mletý černý pepř
5 lžic strouhaná chlebová kůrka
2 lžičky mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek nasekáme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli a jakmile začne zlátnout, tak na ní opečeme maso nakrájené na kostky. Poté přidáme sůl, kmín, pepř, feferonku, červenou uzenou papriku a česnek. Zamícháme, velmi krátce osmahneme a podlijeme trochou vody

  2. V polovině dušení přidáme chlebovou kůrku a za občasného zamíchání dusíme do změknutí masa. Potřebujeme- li více šťávy, tak přidáme trochu vody, zahustíme trochou tmavé jíšky

  3. Vepřový guláš s chlebem podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!