Žampionová smaženice bez vajec recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1/2 ks pórek
10 ks žampiony
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Velké žampiony očistíme a nožičky i kloboučky nakrájíme nadrobno

  2. Na hluboké pánvi rozpálíme máslo a nejprve krátce orestujeme pórek. Přisypeme všechny žampiony a opět restujeme, občas promícháme. Podle potřeby zalijeme troškou vody a necháme podusit. Osolíme, opepříme. Pokud se nám vyrestovala všechna voda, máme hotovo

  3. Žampionovou smaženici bez vajec podáváme s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!