Žabí oka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
0.5 ks citron
100 g kokos
120 g cukr moučka
2 ks vařený žloutek
podle chuti
rum
náplň
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout, vejce uvaříme natvrdo a po oloupání z nich vyjmeme žloutky.

  2. Máslo spojíme s kokosem, cukrem a žloutky. Těsto ochutíme rumem a také šťávou a kůrou z půlky citronu.

  3. Pomocí lžičky tvoříme z těsta kuličky, do každé uděláme důlek a ten zaplníme čokoládou. Žabí oka necháme ztuhnout.

  4. Žabí oka podáváme jako chutné nepečené cukroví nejen o vánočních svátcích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!