Maďarské bakoňské vepřové plátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
4 lžíce lečo
3 lžíce kyselá smetana
2 lžičky mletá sladká paprika
2 lžíce vepřové sádlo
1 ks sušená pálivá paprika
1 lžička paprikový krém arany - piros csipos csemege pálivý
1 lžička paprikový krém arany - piros édes csemege nepálivý
600 g vepřové karé bez kosti
1 hrst sušené žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky. Sušenou pálivou papriku pokrájíme nadrobno. Sušené žampiony namočíme na 30 minut do teplé vody, jsou mnohem aromatičtější než čerstvé, ale klidně můžeme použít čerstvé

  2. Připravíme si domácí lečo, pokud nemáme, použijeme čerstvou 1 zelenou papriku a 2 čerstvá rajčata. Vepřové karé (kotlety) nakrájíme na 4 plátky o tloušťce 1 cm, po obvodu nařežeme, naklepeme jen zlehka a posolíme

  3. V hrnci rozpustíme domácí vepřové sádlo, na kterém orestujeme cibuli s pokrájenou pálivou paprikou. Na tomto cibulovém základě opečeme vepřové plátky z obou stran, přitom dáváme pozor, aby se cibule nespálila

  4. Opečené maso vybereme na talíř a cibuli zasypeme mletou sladkou paprikou, necháme ji rozpustit, přidáme 4 lžíce leča, podlijeme trochou vody a přivedeme do varu

  5. Vložíme zpět opečené řízky, přidáme oba paprikové krémy Aranypiros csemege a namočené žampiony i s vodou a přikryté pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne (za občasného podlití horkou vodou). Potom přidáme hustou kyselou smetanu a necháme všechno spolu projít varem

  6. Bakoňské vepřové plátky rozdělíme na talíře a podáváme s domácími haluškami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!