Maďarská zelňačka se salámem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1,5 l vývar 2 lžíce máslo pažitka 40 dkg kabanos 2 ks červená paprika 2 lžíce rajský protlak mletá sladká paprika mletý černý pepř 80 dkg kysané zelí
Postup Maďarská zelňačka se salámem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Kabanos nakrájíme na kostičky. Pažitku nebo kudrnatou petrželku nasekáme
Nakrájené papriky osmahneme na másle, podusíme, přidáme protlak, mletou papriku, kysané zelí, vývar a vaříme asi 30 minut. Přidáme nakrájený kabanos, prohřejeme, dochutíme kořením a solí. Nakonec do zelňačky přidáme pažitku nebo kudrnatou petrželku
Maďarskou zelňačku se salámem rozléváme do talířů a podáváme. Polévku můžeme připravit i se smetanou. Polévka je potom jemnější.