Maďarská zelňačka se salámem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1,5 l vývar
2 lžíce máslo
pažitka
40 dkg kabanos
2 ks červená paprika
2 lžíce rajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
80 dkg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Kabanos nakrájíme na kostičky. Pažitku nebo kudrnatou petrželku nasekáme

  2. Nakrájené papriky osmahneme na másle, podusíme, přidáme protlak, mletou papriku, kysané zelí, vývar a vaříme asi 30 minut. Přidáme nakrájený kabanos, prohřejeme, dochutíme kořením a solí. Nakonec do zelňačky přidáme pažitku nebo kudrnatou petrželku

  3. Maďarskou zelňačku se salámem rozléváme do talířů a podáváme. Polévku můžeme připravit i se smetanou. Polévka je potom jemnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!