Výborná svíčková po stroganovsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g sůl
50 g máslo
127 g cibule
400 g voda
25 g citron
50 g rajčatový protlak
100 g margarín
2 g mletý pepř
40 g hladká mouka
1000 g hovězí svíčková
200 g smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou a blan zbavenou svíčkovou nakrájíme na hrubé nudle, osolíme je a opepříme. Připravené maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, společně krátce podusíme. Přisypeme prosátou mouku a za stálého mícháni ji zasmažíme a maso mírně podlijeme vodou.

  2. Do směsi přidáme rajčatový protlak, smetanu, máslo a citronovou šťávu a pečlivě promícháme. Směs podusíme, dosolíme a ihned podáváme.

  3. Vhodné přílohy: Ke svíčkové po stroganosku se hodí různě upravená rýže a různě upravené brambory.

  4. 1 porce: 150 g, z toho masa 74 g.

  5. U ingrediencí, při kterých vzniká odpad, jsou uvedeny váhy čisté ingredience (oloupaná cibule, vymačkaný citron atd.).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!