Povidlové bochánky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce kakao
100 g čokoláda
2,5 lžíce med
ořechy
100 g cukr moučka
1 lžička soda
250 g hladká mouka
1 lžička prášek do perníku
1 lžička koření do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme perníková kolečka. V menší misce si smícháme tekuté suroviny, tedy vejce, rozpuštěné máslo (ne horké) a rozpuštěný med (pokud je zcukernatělý, rozpustit také). Ve větší míse si promícháme sypké suroviny, tedy mouku se sodou (případně i práškem do perníku), kakao, moučkový cukr, koření a skořici. Následně misku s tekutými surovinami přelijeme do mísy se sypkými surovinami a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň pár hodin uležet v lednici. Po vytažení z lednice necháme pár minut odstát a vyválíme placku cca 3 - 4 mm silnou (tenší ne) a vykrajujeme kolečka

  2. Perníčky dáváme na plech s většími rozestupy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5-10 minut (podle trouby)

  3. Povidla dochutíme perníkovým koření, skořicí, pokud jsou velmi kyselá, tak dosladíme moučkovým cukrem

  4. Pomocí zdobícího sačku (nebo malé lžičky) tvoříme kopečky povidel na vychladlých kolečkách z perníku. Namáčíme v čokoládě a seshora ozdobíme ořechem.

  5. Povidlové bochánky skladujeme v chladu a suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!