Výborná zeleninová rýže s kapií recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 hrnky rýže
2 lžíce olivový olej
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 lžička sušená bazalka
bylinková sůl
1 svazek jarní cibulka s natí
1 sklenice sterilovaná červená kapie
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu scedíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na hrubší kolečka (i s natí) a na rozpáleném oleji cibulku osmahneme

  2. Rýži vsypeme do mísy, přidáme kukuřici, kapii, osmaženou cibulku, bazalku a dobře promícháme. Zeleninovou rýži dochutíme bylinkovou solí a sušenou bazalkou podle chuti

  3. Výbornou a velmi rychlou zeleninovou rýži s kapií podáváme za tepla i za studena jako hlavní bezmasý chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!