Povidlové frgály recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
120 g máslo
100 g máslo
100 g máslo
1 lžíce rum
2 ks žloutek
250 ml mléko
35 g droždí
85 g cukr krupice
povidla
80 g cukr krystal
250 g hladká mouka
100 g hrubá mouka
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ze 100 ml vlažného mléka, lžičky cukru, lžičky mouky a droždí vymícháme kvásek. Než vzejde, utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky. Do této směsi přidáme vzešlý kvásek, zbytek mléka, jemně osolenou mouku a vypracujeme středně husté těsto

  2. Mezitím si připravíme drobenku. Máslo, hrubou mouku a cukr promícháme v míse a rukama mneme tak dlouho, dokud se nám v prstech nedělají drobné kuličky

  3. V hrníčku si rozpustíme máslo na potření, do kterého po zchladnutí přimícháme rum. Tuto směs použijeme k potírání upečených koláčů

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a necháme je opět vykynout. Potom rozválíme bochánky válečkem na velmi tenký plát, natřeme je povidly, posypeme drobenkou a zase necháme vykynout

  5. Troubu předehřejeme na 180°C. Před tím, než dáme frgály do trouby, propícháme je vidličkou. Pečeme do jemného zčervenání okrajů. Ihned po vyndání kraje potíráme máslem s rumem

  6. Povidlové frgály podáváme sypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!