Višňový dort se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto
6 ks vejce
90 g máslo
175 g cukr krupice
140 g čokoláda na vaření
150 g polohrubá mouka
náplň
0.5 lžičky skořice
2 lžíce solamyl
200 g čokoláda
80 g cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
750 g višně
3 lžíce griotka
750 ml smetana ke šlehání
6 lžic višňová zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180°C. Čokoládu na náplň nastrouháme.

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do krému, prosijeme do něj mouku, přidáme máslo a promícháme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a studenou vmícháme do těsta, do kterého nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Těsto nalijeme do připrvené formy a pečeme přibližně 35 minut. Po vychladnutí rozřízneme na tři pláty.

  4. Okapané višně bez pecek, cukr, skořici a solamyl povaříme. Smetanu s cukrem ušleháme do tuha a 2/3 šlehačky smícháme s višňovou hmotou.

  5. Zavařeninu promícháme s griotkou a potřeme jeden dortový plát. Pokryjeme ho polovinou višňové šlehačky a přiložíme druhý plát. Ten potřeme druhou polovinou višňové hmoty a přiklopíme třetím plátem.

  6. Dort ozdobíme zbylou šlehačkou, šlehačkovými pusinkami, višněmi a strouhanou čokoládou podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!