Višňový pudink recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

kompotované višně
1 sklenka kompotované višně
2 dl polotučné mléko
2 lžíce třtinový cukr
1 balíček smetanový pudinkový prášek
3 dl višňová šťáva z kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si misky, které propláchneme studenou vodou. Kompotované višně slijeme, dáme si zvlášť ovoce a šťávu. Množství kompotovaných višní rozdělíme na větší a menší polovinu

  2. Z mléka, višňové šťávy a pudinkového prášku si za stálého míchání připravíme pudink, nejlépe se mi osvědčil smetanový, který nenaruší ovocnou chuť. Během vaření přisypeme i třtinový cukr, stačí méně, pudink by měl zůstat nakyslejší. Až nám pěkně zhoustne, odstavíme a necháme dojít. Promícháváme a necháme trochu vychladnout

  3. Na dno misek (množství asi na 2 - 3 porce) rozdělíme kompotované višně bez šťávy, přelijeme pudinkem a ozdobíme višněmi, které jsme si odložili. Necháme zatuhnout

  4. Višňový pudink podáváme zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!