Cuketová bábovka s rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku cukr
3/4 hrnku olej
3 ks vejce
2 hrnky cuketa
1 hrnek rybíz
1 - 2 lžičky mletá skořice
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 ks kypřicí prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. 1 hrnek = 1/4 l

  2. Nejprve nahrubo nastrouháme oloupanou cuketu (možno včetně semínek) a odebereme požadované množství. K cuketě přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a skořicí. Dále postupně přidáváme cukr s vanilkovým cukrem, olej a celá vejce. Nakonec lehce vmícháme kuličky rybízu, které předem pomoučníme, aby neklesly na dno formy a nepřipekly se

  3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Cuketovou bábovku s rybízem dáme péci do trouby předehřáté na asi 150 - 160 °C a pečeme zhruba 45 - 55 minut

  4. Upečenou cuketovou bábovku necháme chvilku vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat. Bábovku podle chuti ozdobíme cukrem či polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!